Wat kost thuiszorg

De kosten die in rekening gebracht worden zijn (uiteraard) afhankelijk van de zorg die wij bieden en de deskundigheid die van onze medewerkers wordt gevraagd.
Het is echter niet zo dat u deze kosten altijd helemaal zelf moet betalen. In een aantal gevallen kan het zijn dat u voor vergoeding van de kosten in aanmerking komt.

U kunt in aanmerking komen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB). Het PGB is een geldbedrag dat u de vrijheid geeft zelf die zorg in te kopen die nodig is en de zorg af te stemmen op uw persoonlijke situatie. Het PGB is een vergoeding voor zorg die via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) verkregen kan worden. Informatie over PGB zorg is te vinden op de website www.pgb.nl.

U kunt de kosten in bepaalde gevallen aftrekken van de belasting, meer informatie hierover kunt u vinden in de folder 'buitengewone lasten' van de belastingdienst of via www.belastingdienst.nl.

Wanneer u een ziektekostenverzekering heeft, kunt u bij iw verzekeraar navragen of u in aanmerking komt voor een vergoeding van kosten.

Bel voor meer informatie naar thuiszorgbureau Florance: 0411 - 616640